KU är klar med granskningen

KU har haft presskonferens för att presentera årets granskning av ministrar. Som vanligt har det varit ett spännande och intressant arbete. I år kom allt fokus på Vattensfalls förvärv av Nuon och att Maud Olofsson inte ville delta i en muntlig utfrågning av utskottet.

Igår beslutade vi att tillsätta en utvärdering för att se om KU i framtiden ska ha ett annat regelverk för att kunna tvinga statsråd att delta i granskningen. Och så kom resultatet av vad KU kommit fram till. Mycket välbesökt presskonferens och förstanyhet i flera medier. Under många dagar hade blocken försökt komma fram till gemensamma ställningstaganden, men det lyckades inte i fallet Nuon. Ledamöterna bryter sina argument mot varann i kammardebatt den 10 juni.

På kvällen deltog jag i närradiosändning hemma i Linköping om skolan. Eftersom det snart är EU-val är riksdagen stängd för kampanj hemmavid. På fredag möter jag väljare på Stora Torget i Linköping. Imorgon blir det dock Stockholm igen. Ska hålla föredrag på Stiftelsen för Strategisk Forskning.

KGE

20140514-105305.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s