Visa pengarna – jag nomineras att fortsätta arbetet mot korruption

I våras lyckade riksdagen rösta igenom en ny lag som anger hur partier och kandidater ska redovisa hur de finansierar sina valkampanjer. Att få fram denna lagstiftning innan valen 2014 var ett av mina fokusområden som riksdagsledamot.

Tyvärr hann vi bara få fram lagstiftning som träffar den nationella nivån. För att partier och kandidater inte ska kunna kringgå lagstiftningen behövs också lagstiftning för den lokala och regionala nivån. Valkampanjer ska föras med öppna kort! Väljarna har rätt att veta om det finns finansiärer med intressen som står bakom partier och kandidater.

Nu ska det tillsättas en kommitté som fram till våren 2016 ska arbeta fram ytterligare lagstiftning på området. Jag har blivit nominerad av mitt parti att företräda Folkpartiet. Jag är hedrad av nomineringen som visar att mitt tidigare arbete uppskattats.

För egen del ser jag detta som ett viktigt arbete för att Sverige fortsatt ska ha en låg nivå av korruption. Att hålla korruptionen låg är en mycket viktig pusselbit i ett tillitsfullt och välfungerande samhälle.

Jag kan också här, alldeles frivilligt -på heder och samvete – deklarera att jag i kampanjen inte tagit emot några andra bidrag än de jag fått lokalt av det parti jag representerar.

KGE

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s