Debatt för studenter om jobb, skola o sjukvård.

Hemma efter debatt på universitetet. Utrikespolitiska föreningen stod värd, men främst handlade kvällen om inrikespolitik: jobb, skola och sjukvård.

Jag försökte tydliggöra skillnaderna mellan alliansens och oppositionens politik genom att lyfta fram vad som står i de två avgörande valmanifest som presenterats i veckan. Det ena är alliansens manifest och det andra är socialdemokraternas.

Några viktiga saker vet vi nu:
Om S får makten höjer de skatterna med 30 miljarder och det sker främst genom skatt på företag som ger jobb till dem som har svårast att få arbete, dvs unga o invandrare. Pengarna går till program o arbetsmarknadsplatser som ska skapas av politiker. Manifestet visar än en gång socialisters övertro på politikers förmåga att direkt skapa jobb. Inte med ett ord eller en krona satsar S på förstärkningar för integrationen trots att Sverige har stora utmaningar där.

Jag framhöll FP som partiet för den som vill se Sverige som en ledande kunskapsnation. Vi står också för feminism -jämställdhet- utan socialism. Vår politik grundar sig på värderingen att det ska löna dig att arbeta, utbilda sig, vara innovativ och ta ansvar. Med många i riktiga jobb kan vi fortsätta att utveckla vår gemensamma välfärd.

Bilden visar det enda samkörda alternativet: alliansgänget för Linköping.

KGE

20140903-210941-76181344.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s