Liberal och idéburen: ledare i Corren med mig om skola

ÖstgötaCorrespondenten publicerar idag en artikel ”Folkpartiet personifierat” som väl återspeglar ett samtal jag hade om liberalism och skola med ledarskribenten. Artikeln handlar om att jag vill se Linköping bli en attraktiv arbetsgivare för lärare samtidigt som jag anser att skolan bör förstatligas. Den tar också upp frågan om Folkpartiets förslag om en ytterligare ”pappamånad”. Minst tre värderingar kommer fram i mina citat:

Skolan ska förstatligas för att skolan och lärarna ibland fått stryka på foten för andra saker i den kommunala budgeten. ”Det är en jämlikhetsfråga” sammanfattar jag.

”Det ska löna sig att arbeta och utbilda sig.” Så förklarar jag extra lönesatsningar på skickliga lärare och speciallärare.

På slutet försvarar jag en extra pappamånad och tillägger att det i debatten varit för lite fokus på pappornas rätt att vara med sina barn. Jag hävdar att ”Män kan också ta hand om barn.”

Tre dagar kvar tills vi vet valresultatet. För mig handlar valet om det som ledaren handlar om: mer liberalism i samhället, en skola där kunskapsresultaten höjs och en skola som ger en mer jämlik start till alla barn och att jämställdheten tar steg framåt.

KGE

20140912-093701.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s