Varför politik – varför Folkpartiet?

Jag är engagerad i politik för att politik handlar om att vilja göra skillnad, påverka och ta ansvar. Det finns en hel del saker i samhället som påverkar oss i vardagslivet och en del saker behöver vi göra tillsammans. Politiken är ett redskap för att lösa gemensamma utmaningar och samarbeta, men också för att se till att värderingar får genomslag i verkligheten.

Jag är liberal och folkpartist för att varje människa är unik,  att vi i samhället har ansvar för att hjälpas åt, men inte kväva varandra. Folkpartiet är ett parti med framtidstro och har en politik som talar både till hjärnan och hjärtat.

Som riksdagsledamot arbetar jag främst för att öka kunskapen i skolan och medverka till att utveckla svensk demokrati. Jag har ett stort engagemang för att att flickor och pojkar / kvinnor och män ska ha samma möjligheter oavsett kön.  Politiker måste skapa goda förutsättningar för jobb och företagande för att vi ska kunna ha höga ambitioner i välfärden och för att människor ska ha möjlighet att försörja sig själva och växa professionellt. En ren miljö och giftfria varor är ovärderligt. Sverige ska gå före och driva på internationellt för ett hållbart samhälle. Vi har det ansvaret gentemot barnen och kommande generationer.

Som representant för Östergötland är det en viktig uppgift att bidra till att stärka Linköpings Universitet och att länet får en välutvecklad infrastruktur.

665x320_klassrum

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s