Riksdagsarbetet

Under de 12 år som jag varit riksdagsledamot har jag arbetat med många olika frågor. På riksdagens hemsida finns en sammanställning med bl.a. mina riksdagsmotioner och betänkanden.

Under de senaste åren har jag varit ledamot av konstitutionsutskottet och och har främst arbetat med frågor som rör demokrati. Några av de områden där jag tycker jag gjort skillnad är bl.a. att jag varit med i arbetet att ta fram ändringar i vallag och grundlag  som framöver ska ge mer demokratiska och rättssäkra val. Ett annat område som jag varit engagerad för är anti-korruptionsarbete. Efter lång tid i Sverige har vi nu i våras fått en helt ny lag som ger allmänheten insyn i vilka bidrag partier och kandidater tar emot.

Att utländska doktorander ska kunna stanna i Sverige efter att de är klara med sin examen är något annat som jag lagt mycket krut på. Sverige behöver dessa välutbildade personer i framtida forksningslag och i näringslivet. Tack alla doktorander och forskare som hört av sig till mig under de tre år som jag drivit på i den frågan! I juni 2014 röstade riksdagen för ett nytt modernt regelverk.

Nedan en bild som visar hur riksdagens talman tackade av mig vid riksdagens avslutning 2014.

En del av det jag arbetat med som riksdagsledamot finns att läsa på bloggen på denna sida, men jag har också haft en tidigare blogg. Kika gärna också in där!

 

20140716-212533.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s