Valet 2014 – kandidat till kommunfullmäktige

I valet 2014 kandiderar jag till kommunfullmäktige i Linköping för Folkpartiet. Jag står på plats 2 på valsedeln och skulle uppskatta Ditt stöd i kampanjen och krysset på valdagen.

Tre gånger -första gången år 2002- har jag blivit vald till riksdagen. Det har varit en fantastisk resa, från att ha kämpat ideellt och i opposition till att få ta ansvar och se reformer komma på plats. Efter 12 år i riksdagen ser jag fram emot att få jobba med politik som är mer konkret och närmre människor.

Mitt främsta fokus ligger på att stärka utbildningen, från förskola till universitetet. Idag är skolan kommunal och det betyder att ett stort ansvar för skolresultaten ligger i kommunpolitikernas händer. Jag vill att Linköping ska utmärka sig som en kunskapsstad. Det är möjligt att lyfta eleverna med politiska insatser – det har man gjort i andra länder och i andra kommuner. Då krävs satsningar som gör att skolan kan attrahera skickliga lärare, att det finns studiero i skolan och att ingen elev halkar efter redan i lågstadiet. Till Linköpings universitet kommer många  framgångsrika studenter och forskare. Både universitetet och kommunen vinner på ökat samarbete.

Jag har sedan jag kom in i riksdagen år 2002 haft skola och utbildning som hjärtefråga. Jag talar ofta skola med Folkpartiets ledning som har ansvar för skolpolitiken nationellt och jag har besökt många skolor.  Våren 2014 har jag nästan varje vecka fört samtal med personer som ser skolans utmaningar i Linköping: lärarfacken, lärare, rektorer och elever. Jag har fått med mig mycket kunskap, önskemål och inspiration. För att kunna göra något av detta ställer jag upp i valet till Linköpings kommunfullmäktige 2014.

Såhär ser mitt personvalsmaterial ut.

20140813-120036.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s